" />
Brak w magazynie
Nowy produkt
Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem . Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno. Olej z orzechów włoskich charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT-Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), do których należą kwasy omega-3 i omega-6. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi). Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Na oleju z orzechów włoskich tłoczonych na zimno nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
Składniki
Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno.
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej.
Miejsce lub kraj pochodzenia: A-UE, B- USA.